Marta Bērziņa

14 gadi, Rīga

Man patīk kaķi jau kopš esmu dabūjusi vienu. Man patīk lasīt grāmatas par mağiju un dzīvniekiem, it īpaši par kaķiem.

Iesniegtās recenzijas

Spoguļpuse. Patraka pasaka

Artūrs Bērziņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man grāmatā patika tas, ka tā bija līdzīga pasaule kā mums, bet tajā pašā brīdī pavisam savādāka. Man vēl patika tas, ka grāmata pastāstīja, kas notika ar citām personām pēc tam, kad bija atvadījušies no Lap(s)as.
Artūra Bērziņa grāmata “Spoguļpuse” ir par Lapsu, kura pazaudēja sava vārda (s) burtu un pārvērtās par Lapu. Lapa satika detektīvu Matu, un viņš izlēma palīdzēt Lap(s)ai atrast trūkstošo burtu. Grāmata stāsta par Lapas un Mata ceļojumu uz neparastām vietām, lai atrastu Lapas S burtu. Autors vēlējās pavēstīt, ka vienmēr jāpaļaujas uz draugiem kā Mats ar Lapu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Spoguļpuse
Grāmatā bija pieminēti vairāki dzīvnieki pat tādi, kādi nav mūsu pasaulē, piemēram, vienradzis, bet es izlēmu meklēt interesantus faktus par lapsu:
1. Rudā lapsa biežāk saukta vienkārši lapsa ir suņu dzimtas lapsu ģints plēsējs, kas sastopams gandrīz visos kontinentos, izņemot Dienvidameriku un Austrāliju. Lapsas ir vismazākās suņu dzimtā,
2. Lapsa pārsvarā dzīvo ģimenēs. Vairošanās midzeni lapsa mēdz iekārtot pamestās āpša un jenotsuņa alās, vai tamlīdzīgās slēptuvēs, interesanti ir tas, ka lapsa pati alas nerok.
3. Rudajai lapsai savvaļā bez rudā krāsojuma ir vēl divas krāsu formas. Aptuveni 25% savvaļas īpatņu uz sejas, pleciem vai muguras ir tumšs raksts vai svītra. Ļoti bieži astes gals ir citā krāsā, nekā pārējais ķermeņa apmatojums.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man grāmatā visvairāk patika tas, ka tā ir par kaķi un maģiju. Man patika, kā bija izdomāts viss, kā ir vadīt burvju bibliotēku un kā noķert vilku.
Grāmata ir par to, kā maza meitenīte vārdā Lilī atrod savas kāpņutelpas agstākajā stāvā maģisku bibliotēku ar kaķi vārda Bubass. Lilī palīdz vadīt bibliotēku un noķert vilku, kurš mēģināja izpostīt Bubassa burvju bibliotēku, zogot grāmatas un iznīcinot tās. Protams, to visu nevarēja izdarīt bez draugu palīdzības.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Man mīļākais dzīvnieks ir kaķis, un man bija interesanti uzzināt jaunas lietas par kaķiem, kuras es vēl nezināju, piemēram:
1. Mājas kaķis jeb kaķis ir mazs, plēsīgs kaķu dzimtas zīdītājs, kas pieradināts pirms vairāk nekā 9500 gadiem.
2. Ir zināms, ka kaķi medī vairāk nekā 1000 dažādu citu dzīvnieku sugu.
3. Kaķis, iespējams, ir populārākais mājas mīlulis pasaulē; kopumā pasaulē ir aptuveni 600 miljoni kaķu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man visvairāk patika tas, ka grāmata bija par dabu un dzīvniekiem. Man patika uzzināt, kā vilki dzīvo savvaļā un kā pavada savas dienas.
Vanesas Valderes grāmata “Baltā vilcene” ir par mazu vilku meitenīti, kura bija piedzimusi mazāka par citiem bara vilcēniem un par viņas draugu kraukli vārdā Rāks. Pēc meža ugunsgrēka Piektās vecāki pazūd, un Piektā ar Rāku izlemj pamest baru un veidot paši savu baru. Grāmatā bija gan priecīgi, gan skumīgi notikumi. Iesaku visiem izlasīt šo grāmatu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Man liekas, ka vilki ir ļoti interesanti un ļoti inteliģenti dzīvnieki. Es uzzināju, ka:
1. vilks ir lielākais suņu dzimtas pārstāvis,
2. vilki ir Spējīgi nogalināt par sevi ievērojami lielākus upurus,
3. Ārēji vilks atgādina lielu suni ar slaidām kājām, taču tam ir masīvāks un augstāks skausta apvidus, īsāks un resnāks kakls, krūšu kurvja priekšējā daļa izteikti sāniski saplacināta.

3. uzdevums. Grāmata - kino!