Karolīna Tolberta

12 gadi, Ādaži

Mani sauc Karolīna, es mācos Ādažu vidusskolā, un man patīk dejot. Brīvajā laikā, es eju uz treniņiem, bet arī lasu grāmatas. Mana mīļākā grāmata ir “Zlatas ceļš”, jo man patīk piedzīvojumu grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par meiteni Koralīnu, kurai ir daudzi un dažādi notikumi divās dažādās pasaulēs, labajā un ļaunajā. Viss sākās ar to, ka Koralīna ar mammu un tēti pārvācās uz jaunu māju. Šī māja ir milzīga un izskatās kā pils. Taču šajā mājā ir citi iedzīvotāji arī. Mis Forsibla un Mis Spinka ir bijušas aktrises, kuras jau pirms vairākiem gadiem beigušas strādāt un tagad kopā dzīvo dzīvoklī apakšējā stāvā. Misters Bobs ir noslēpumains, vecs vīrs, kurš it kā strādā ar savu paša izgatavotu peļu cirku. Viss lielais notikums sākās ļoti drūmā dienā, kad Koralīna izdomāja izpētīt viņu dzīvokli. Koralīna atrada noslēpumainas durvis, uz kurām bija augšā uzkarinātas atslēgas. Viņa pajautāja mammai, kas ir aiz tām durvīm un mamma parādīja bruģi, kas aiz tās stāvēja. Tomēr ziņkārīgā meitene joprojām domāja, ka aiz durvīm vēl kaut kas slēpjas, bet kas...

Man patika, kā visi notikumi tevi izvilka ārā no mūsu pasaules un ievilka tevi iekšā šajā grāmatā. Un man arī patika Koralīnas īpašības, ka viņa nepadodas un turpina izglābt cilvēkus, pat ja tas prasa riskēt savu dzīvību.

Man nepatika, ka bija dīvaini notikumi. Kā piemēram, Koralīnas otrie vecāki gribēja iešūt acu vietā pogas.

Manuprāt, autors vēlas mums pavēstīt, ka mums arī kā Koralīnai ir divas izvēles, būt ļauns cilvēks vai būt jauks un labs cilvēks.

Viena no manām atziņām bija, ka es arī negribu piekāptie ļaunajam, ka man arī ir jācīnās pret sliktajām lietām, kas notiek pasaulē, tāpat kā Koralīna nepiekāpās ļaunajm.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

ŽURKA
1. Žurkām, tāpat kā cilvēkiem ir sapņi, kamēr tie guļ.
2. Žurkām ir arī smiekli! Zinātnieki ir izpētījuši un uzzinājuši, ka tad, kad žurkas kutina, viņas uztaisa tādu kā augstu spiedzienu (tik augstu, ka mēs nevaram to dzirdēt), kas ir žurkas smiekli.
3. Žurkām nekad nepārstāj augt zobi, tāpēc viņiem ir tās jāknibina pat naktīs, lai tie paliktu taisni, un lai neaugtu ļoti gari.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par ļoti talantīgu ģēniju Viljamu Ventonu. Viljamam ir vectēvs, bet viņš nezin, kur viņš ir palicis. Pirms vairākiem gadiem vectēvs bija speciālā misijā, tomēr viņš atbrauca tieši tad, kad notika liela autoavārija ar Viljamu un viņa tēti. Viņš ar institūtu ir pret vienu ļauno komandu, kuri grib, lai robotcilvēki pārņem visu pasauli. Ābrahams (galvenais šajā ļaunajā komandā) grib gan vectēvu, gan Viljamu, jo abi ir ļoti gudri un talantīgi. Pēc tam Viljamam un mammai, un tētim ir jāpārvācās uz Norvēģiju, un viņiem arī ir jābūt kā parastai ģimenei. Neviens nevar pateikt vai izturēties tā, lai cilvēki apkārt viņiem nezina, kas ir Viljama vectēvs. Kāpēc? Jo Viljama vectēvs ir vislabākais kodu lauzējs PASAULĒ, un, ja visi to zinātu, Ābrahams mēģinātu zēnu nolaupīt. Kas notiks tālāk, to ļaušu Jums pašiem izlasīt.

Man patika, ka bija ļoti satriecoši notikumi, kas tevi ļoti ievilka iekšā šajā neparastajā grāmatā.

Man nepatika tas, ka bija tādas ļoti dīvainas lietas, kā piemēram, Viljams grāmatas beigās ir 49% robots un tikai 51% cilvēks.

Manuprāt, autors vēlas mums pavēstīt par to, ka mums ir jābūt gataviem un drosmīgiem, lai cīnītos pret ļauno. Šajā grāmatā tas tiek izmantots, kad Viljams un Institūts mēģina Ābrahamu nolikt pie vietas, bet šajā pasaulē mēs arī varam cīnīties pret ļauno, piemēram, skolās, darbā un vispārīgi pasaulē.

Man atziņa bija tāda, ka man skolā ir arī jābūt gatavai cīnīties pret ļauno (apsmiešanu, pāridarīšanu...).

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

KAĶIS
1. Kaķis dienā guļ no 12 līdz pat 16 stundām dienā.
2. Kaķim ir 230 kauli, bet cilvēkiem tikai 206 kauli.
3.Kaķi var lekt pat 6 reizes augstāk nekā tā kaķa garums.

3. uzdevums. Grāmata - kino!