Anna Keita Tolberta

14 gadi, Ādaži

“I have lived a thousand lives and I've loved a thousand loves. I've walked on distant worlds and seen the end of time. Because I read.” -George R.R. Martin Šis ir viens no maniem mīļākajiem citātiem 😊 Esmu amerikāniete, bet dzīvoju Latvijā - lasu grāmatas gan angliski, gan latviski. Lasīšana ir mans lielākais hobijs, bet man patīk arī tamborēt un gatavot ēst, kā arī eju mākslas skolā. Priecājos par iespēju piedalīties šādā lasīšanas konkursā!

Iesniegtās recenzijas

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir neaizmirstama. Savā stāstā ievijot skarbas patiesības, lakoniskas atziņas un lirisku poētismu, autors ievelk tevi grāmatas pasaulē, kur caur vienkāršiem vārdiem uz papīra atdzīvojas brīnumains stāsts – stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas.
Jau pirmajās grāmatas lappusēs mēs iepazīstamies ar galveno varoni Rintaro Nacuki, biklu jaunieti - grāmatmīli. Pēc vectēva aiziešanas mūžībā Rintaro ir uzticēta vectēva senlaicīgā grāmatnīca – vieta, kur viņš jūtas vislabāk. Bet problēmas rodas grāmatnīcas apmeklētāju skaitā – to pēdējā laikā tāpat kā neapmeklē – un Rintaro introversijā. Jaunietis nevēlas socializēties vai apmeklēt skolu; viņš ieslēdzas sevī, un neviens – pat klases vecākā Sajo Judzuki – viņu nevar izraut ārā. Tomēr negaidīti grāmatnīcu apmeklē neparasts viesis – runājošais kaķis Tīģeris. Viņš apgalvo, ka viņam vajag Rintaro palīdzību, lai izglābtu grāmatas. Tā sākas piedzīvojums, kurā tiks ierauti Rintaro, Tīģeris un Sajo – viņi piedzīvos neredzētas situācijas, kļūs tuvāki viens otram, un viņu spēki tiks pārbaudīti līdz limitam. Bet tas būs tā vērts. Grāmata ierāva mani savā stāstā, sagrāba manu sirdi un nelaida vaļā. Tajā ievītas tik dažādas emocijas – bēdas un asaras, satraukums un smiekli. Es ļoti novērtēju to cieņpilno attieksmi draugiem vienam pret otru un pret pašām grāmatām. Turklāt es ieguvu vairākas vērtīgas atziņas – jāciena tas, kas tev dod spēku, jābūt gatavam ziedot sevi draugu dēļ. Tiešām vērtīgs stāsts, ko iesaku izlasīt katram jaunietim.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par kaķiem 🐈
1. Kaķi nevar izjust saldu garšu! Viņiem ir mazāk garšas receptoru nekā suņim un cilvēkiem, un saldu garšas receptoru viņiem nemaz nav.
2. Kaķi 70% no savas dzīves pavada guļot. Tas tiešām ir viņiem iemīļots “hobijs”!
3. Vienas Aļaskas pilsētiņas priekšsēdētājs jeb “mayor” 20 gadus bija kaķis! Talkītnas pilsētiņa ievēlēja kaķi “Stubbs” kā priekšsēdētāju 1997. gadā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un haosa paralizators, 5

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā piektajā grāmatā sērijā par Viljamu Ventonu lasītāju atkal aizraus neaizmirstamu notikumu un piedzīvojumu virkne, kas šoreiz ir saistīta ar… haosa paralizatoru? Kas tas ir? Un kāda tam nozīme cīņā pret ļaunajiem lurīdija spēkiem?
Atkal galvenie varoņi ir Viljams un Iskija, labākie draugi un studenti Posthumānās pētniecības Institūtā. Tomēr Institūts vairs nav tāds kā agrāk. Tagad tā atrodas Dezinformācijas centrā… un vadību mēģina pārņemt Blenda Zeinomore. Atklājot jaunos psibotus, kuri izskatās, uzvedas un runā kā cilvēki, Blenda ir gatava sagrābt varu Institūtā, lai kontrolētu visus saviem ļaunajiem mērķiem. Tomēr pret viņu ir gatavi cīnīties Viljams un Iskija kopā ar veciem un jauniem draugiem.
Viens jauns draugs, kurš spēlēs svarīgu lomu šīs grāmatas notikumos, ir Alberts, zēns Viljama vecumā… vai varbūt nē. Viljams ar Alberta palīdzību mēģinās atrisināt koda piramīdas noslēpumu, izzināt kodus, kas ir paslēpti pamestajā mājā, kā arī meklēt mistisko Haosa paralizatoru. Un tad, kad tas būs atrasts, mūsu draugi stāsies pretī Ābrahamam Tallijam, cīnoties par visu to, kas ir pareizs un labs.
Mani šī grāmata ļoti ieinteresēja, es to pat izlasīju vienas dienas laikā! Notikumi ir aizraujoši un noslēpumaini, visi gribēs uzzināt, kas notiek tālāk. Tomēr šajā aizraujošā, bērniem domātajā grāmatā slēpjas arī vērtīgas atziņas – jābūt gatavam cīnīties par gaismu, par labo; jābūt uzticamam draugam; jāmāk “lekt ticībā”.
Noteikti iesaku citiem vienaudžiem izlasīt šo grāmatu!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par žurkām 🐀

1. Žurkas pat izmanto kriminālizmeklēšanā viņu apbrīnojamās ožas dēļ. Policija ir trenējusi žurkas, lai tās caur smaržu atrastu narkotiskas vielas un cigaretes, kā arī eksplozīvas vielas.
2. Žurkām ir bail izmēģināt jaunas lietas! Pētījumos ir atklāts, ka žurkas izvairās no nepazīstamiem objektiem pazīstamajās vidēs.
3. Žurkām ir ļoti viegli ielīst mazās spraugās un caurumos – tās var ielīst pat tādā caurumā, kas ir mazāka kā viņu galva! Žurkas ir ļoti elastīgas un var pat saspiest ribas, lai ielīstu vismazākajās spraugās.

3. uzdevums. Grāmata - kino!