Mārcis Auziņš

12 gadi, Jelgava

Zinātkārs puisis, kam precīzi vasaras vidū paliek 12 gadi ar vēlmi izzināt lietu kārtību, braukt ar velisipēdu, peldēt un priecāties par dzīvi.

Iesniegtās recenzijas

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata stāsta par Viljamu Ventonu un to kā viņam nācās sākt jaunu dzīvi, jo viņa vectēvs bija nozadzis lurīdiju. Lurīdijs ir ļoti gudra viela, kā tūkstots mazi datoriņi salikti vienā pikucī, tas var pieņemt dažādas formas. Vectēvs nozaga lurīdiju, lai glābtu savu mazdēlu Viljamu Ventonu, kurš bija cietis avārijā. Viljams Ventons centās atbrīvot savu vectēvu, kurš bija iesaldēts, iesaistoties dažādos piedzīvojumos kopā ar savu draudzeni Iskiju. Man šī grāmata patika, jo tajā bija pieminēti kodi un vienmēr bija kāda daļa mistērijas. Šī grāmata parāda, cik ļoti svarīga ir ģimene, jo Viljams Ventons piedzīvoja daudz satraucošus mirkļus, nonāca briesmās, lai glābtu savu vectēvu. Šajā grāmatā man patika omīte, kas varēja sadalīties divos cilvēkos, gribētos uzzināt kā tas iespējams. Es ticu, ka varētu pastāvēt šāda pasaule kā grāmatā aprakstīts, bet tikpat labi tā var būt arī tikai fantastika.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vaboles jeb cietspārņi ir kukaiņu kārta, kurā ir visvairāk konstatēto sugu.
Ar pakaļējo spārnu palīdzību vaboles lido un mierīgā stāvoklī tie tiek salocīti zem segspārniem.
Vabole "Goliath" (Āfrika). Fakts - šis dzīvnieks pārtiek tikai no koku sulas un augļiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika šī grāmata, jo es uzzināju kā notika cilvēku izsūtīšana. Pašās grāmatas beigās autore uzrakstīja, ka intervējusi izsūtītos cilvēkus, to radiniekus, tāpēc grāmata balstīta uz patiesiem notikimiem. Man nepatika grāmatā, kā izturējās pret tiem cilvēkiem, kas tika izsūtīti. Manuprāt, autore centās pavēstīt par vēsturi, kā tas notika un, ka nevajag to aizmirst, lai tas tiktu pieminēts un paliktu cilvēku atmiņās. Tas bija briesmīgi, kā viņi dzīvoja, pašiem vajadzēja atrast sev ēdienu, kalpot citiem, viņus sauca par sliktiem cilvēkiem, kaut viņi neko sliktu nebija izdarījuši. Tā bija ļoti bēdīga Baltijas tautu vēstures daļa, ko nedrīkstam aizmirst.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Pūces ir vienīgie putni, kuri redz zilo krāsu.
2. Pūces ir vienas no retajām dzīvajām radībām, kas spēj pagriezt galvu 270 grādu leņķī.
3. Pūcēm ir ne tikai viens, bet veseli trīs acu plakstiņi. Viens, ko pūces izmanto mirkšķināšanai, otrs – acu aizsargāšanai, lai tās uzturētu tīras un veselas, savukārt trešo plakstiņu pūces izmanto, kad dodas pie miera.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata stāsta par meiteni, kurai mājās ir mistiskas durvis, kas it kā nekur neved, bet tomēr ved caur tuneli. Meitene nokļūst pie citiem vecākiem, kuriem acu vietā ir pogas un tie vēlas, lai viņa arī acu vietā iešuj pogas. Meitene nokļūst savā sapņu pasaulē, kur cilvēki izskatās laimīgi, bet patiesībā nav laimīgi. Man visvairāk no stāsta varoņiem patika kaķis. Man nešķiet, ka šī grāmata bija šausmīga, bet tā bija ar daudz intetesantiem pavērsieniem, kad nezināju, kas tālāk notiks. Patika arī cits tēvs, jo nebija ļauns. Mans secinājuns par grāmatu: Ne viss ir tā kā izskatās! Varbūt tev liekas, ka tavi vecāki ir slikti, bet paskaties dziļāk, patiesībā viņi varētu būt vēl daudz sliktāki. Tāpēc, spēj novērtēt tos vecākus, kas tev doti!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Kaķiem ir līdz 100 dažādu balss toņu – suņiem ir tikai 10.

2. Nīderlandes vēstniecībā Maskavā darbinieki pamanīja, ka abi Siāmas kaķi nepārtraukti ņaud un skrāpējas pie sienas vienā konkrētā punktā. Darbinieki mēģināja saprast, kas par lietu, domādami, ka uzies peles. Tā vietā viņi atklāja nelielu mikrofonu, ko tur bija paslēpuši krievu spiegi. Kaķi dzirdēja mikrofonu, kad tas bija ieslēgts.


3. Kad 1988. gadā nomira veiksmīgais Lielbritānijas antīko preču tirgotājs un pazīstamais vientuļnieks Bens Rejs, viņš savu 12,5 miljonu dolāru (pēc mūsdienu standartiem 26,7 miljonus) bagātību atstāja kaķim Blekijam, padarot Blekiju par bagātāko kaķi pasaulē. Blekijam joprojām pieder Ginesa rekords kā pasaules bagātākajam kaķim. Nauda galu galā tika sadalīta vienādi trim kaķu labdarības organizācijām, kuru uzdevums bija rūpēties par Blekiju līdz viņa aiziešanai mūžībā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!