Patrīcija Smildziņa

14 gadi, Rīga

No 6 klases vasaras, iepatikās lasīt dēļ vasaras grāmatām, no tā laika, gāju uz Jānis Rozi un dabūju dažas jaunas grāmatas lai saprastu kādi žanri man vislabāk patīk. Man arī padodas zīmēt, gāju uz dažiem pulciņiem gadu laikā un zīmēju brīvajā laikā

Iesniegtās recenzijas

Triloģijas "Laika čūskas pavēlniece" I grāmata "Pavediens"

Dina Zoldnere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Esmu pārsteigta. Nopirkot grāmatu, domāju, ka nebūs nekas īpašs par viņu, bet biju greizi kļūdījušies. Grāmata sākas ar meiteni vārdā Doroteja, parasta meitene ar garlaicīgu dzīvi, bet ar īpašu noslēpumu. Doroteja varēja ceļot laikā.
Vienu dienu, izbaudot saulaino rītu, viņa atrod vecu auskaru, paņemot spīdīgo priekšmetu, viņa aizceļo 2000(?) gadus atpakaļ, Grieķijā. Dažas dienas paiet un Doroteja paliek par vienu no izredzētiem, grupa ar bērniem kur dievi izvēlas vienu lai ņemtu līdzi uz dievzemi. Tikai dažās dienās Doroteja atklāj šausmīgus noslēpumus kas slēpjas Krētas pašās zemēs. Bērnus kuri dievi izvēlas tiek hdjd līdz nāvei, it kā viņi būtu dieva lelles. Uzzinot par dievu vēlmēm, viņi cenšas palīdzēt visiem pārējiem izredzētiem, aizvedot viņus līdz pazemē kur dievi nevarētu tikt klāt. Diemžēl, kad Doroteja atklāj ka viens no viņiem cenšas palīdzēt dieviem, lai viņi viņus atrod, meitene aiziet atpakaļ, pārliecināties lai dievi nevarētu tikt klāt. Stresa gadījumā, Teja aizceļo atpakaļ laikā uz savām mājām, tajā pašā pagalmā kur bija dienas atpakaļ, it kā nekas nenotika. Doroteja, ar Evarda palīdzību, mēģina atrast veidu kā viņa varētu tikt atpakaļ, pa to laiku viņa atklāj ka viņas draudzene, bija viens no dieviem, meklējot Doroteju lai varētu atrast dzīvības kausu. Man liekas ka autors stāsta par to, ka mīlestība ir svarīgākā lieta ko cilvēks var just. Tādēļ dievi tika aprakstīti ka monstri, jo viņi nevar iedomāties mīlēt citu kādu citu.
Nevaru sagaidīt nākošo grāmatu!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par grifiem!

1. Ir ticējumi ka grifi taisīja savas ligzdas no zelta

2. Senajā mitoloģijā grifi bieži tika saistīti ar dievišķām radībām vai dievībām. Viņus uzskatīja par svētiem pavadoņiem dieviem un dievietēm, piemēram, Zevam un Apollonam

3. Daudzās kultūrās, tostarp senajā Grieķijā un viduslaiku Eiropā, grifi tika cienīti kā spēcīgi un cēli radījumi. Tie simbolizēja spēku, gudrību un aizsardzību,

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Spoguļpuse. Patraka pasaka

Artūrs Bērziņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Spoguļpuse bija tiešām patraka pasaka, dažreiz likās ka Artūrs Bērziņš bija rakstījis visu grāmatu no saviem sapņiem. Pasaka sākas ar mūsu galveno varoni, Lapsu, ejot pastaiga kad viņa satiek viņas draugu, Matu, un saprot ka ir pazaudējusi savējo S burtu. Redzot viņas apjukumu, Mats izdomā ka palīdzēs viņai atrast savu pazudušo burtu. Kamēr Lapa (Lapsa) iet prasīt Vienradzim Visredzim, Nāriņai, Andalūzijas Sunim, Mats lieto savējo detektīva profesiju lai prasītu citiem kuri varēja zināt kur ir pazudušais burts. Grāmatu beigās Mats atrod S burtu bet netīšām krītot pats viņu paņem, paliekot par Mastu. Satiekot Lapsu, viņš atkal pazaudē līdzsvaru and uzkrīt uz viņas, no spēcīga trieciena viņu burti bija sabiruši viena kaudzē un samaisījušies jaunā kombinācija, pārverzdamies par Plastmasu.
Man liekas ka pasaka stāsta par to ka dzīves laikā, kamēr meklē kas tev patīk, kas tu pats esi, tu atrodi citus kuri tev palīdz atrast sevi. Man ļoti patika zīmējumi grāmatā, viņi palīdzēja labāk saprast autora domu interesantajiem galveniem varoņiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par lapsu:
1. Lapsas spēj radīt apmēram 40 dažādu skaņu. Dažas no tām var būt līdzīgas suņa riešanai, vilku gaudošanai, pat lauvas rēcienam.
2. Dažkārt lapsas sarīko veselu "koncertu" savu "upuru" priekšā. Viņi ar visu savu izskatu parāda, ka medības viņus neinteresē, un, kad medījums zaudē modrību, Lapsa tam uzbrūk.
3. Aste lapsai kļuvusi ne tikai par rotu, bet par svarīgu orgānu. Pateicoties viņam, šādā veidā dzīvnieki skrienot saglabā līdzsvaru, un arī ziemā tajā ietinas, lai pasargātos no sala.

3. uzdevums. Grāmata - kino!