Zintis Dzvinko

12 gadi, Valmiera

Esmu Zintis. Šogad pabeidzu 6.klasi. Patīk lasīt grāmatas, brīvajā laikā orientējos. Mans sapnis ir nopirkt sev mini cūku.

Iesniegtās recenzijas

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

"Viljams Ventons un lurīdija zaglis" ir aizraujošs un noslēpumains piedzīvojumu stāsts, kurā divpadsmitgadīgais Viljams Ventons atklāj satraucošus noslēpumus par savu ģimeni un pats sevī atklāj neparastas spējas.
Viljams ir ziņkārīgs zēns, kurš nezina, kāpēc viņa ģimene ir pieņēmusi svešu uzvārdu un pārcēlusies no Londonas uz Norvēģiju. Viljama dzīvē ir daudz nezināmu lietu, piemēram, noslēpumainā vectēva pazušana. Kad uz Norvēģiju tiek atvests pasaulē grūtākais kods "Neiespējamība" un Viljams to atrisina, tiek atklātas viņa spējas, kas noved pie aizraujošiem notikumiem un draudošām briesmām.
Grāmata apvieno spriedzi, noslēpumus un zinātnisko iztēli. Tā iedvesmos lasītājus ticēt sev un savām spējām, kā arī izbaudīt ceļojumu uz nezināmo kopā ar Viljamu Ventonu. Iesaku izlasīt visiem, kuriem patīk noslēpumu atšķetināšana un piedzīvojumi!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā minēta zivs.
1. Pasaulē ir 20000-30000 zivju sugu, ~560 dzimtas, 54 kārtas, bet Latvijā zināmas ~80 sugu, 32 dzimtas, 12 kārtas.
2. Jūraszirdziņš — vienīgā zivs, kas peld vertikāli, nevis horizontāli.
3. Haizivīm nav kaulu — tikai skrimšļi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Skandars un vienradžu zaglis, 1

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

"Skandars un vienradžu zaglis" ir aizraujošs un fantastisks piedzīvojumu stāsts, kas aizveda mani burvju pilnā pasaulē, kurā trīspadsmit gadus vecā Skandara Smita sapnis kļūt par vienradža jātnieku piepildījās pavisam neparedzētā veidā.
Stāsta centrā ir Skandars - zēns, kurš vēlas kļūt par vienradža jātnieku un piedalīties sacensībās. Šis sapnis ir daudzu bērnu lolots, bet tikai nedaudziem ir lemts to piedzīvot. Skandara ceļš uz varonību izrādās daudz sarežģītāks un bīstamāks, nekā viņš jebkad varēja iedomāties. Kad zēnam beidzot tiek dota iespēja izšķilt vienradzi, notikumi sāk risināties pavisam citādi. Nezināms ienaidnieks nolaupa Salas varenāko vienradzi, radot draudus visai pasaulei. Skandars, pētot šo noslēpumu, saskaras ar briesmām un atklājumiem, kas maina viņa dzīvi uz visiem laikiem.
Man patīk, ka stāstā ir daudz aizraujošu un spraigu mirkļu, noturot lasītāja uzmanību līdz pēdējai lappusei. "Skandars un vienradžu zaglis" ir stāsts par sapņiem un drosmi. Tas izceļ to, ka pat vislielākie sapņi prasa lielu piepūli un drosmi. Īstie varoņi nerodas no vēlmes būt slaveniem, bet no gatavības stāties pretī savām bailēm un pārvarēt šķēršļus.
"Skandars un vienradžu zaglis" ir aizraujoša grāmata, ko iesaku izlasīt visiem fantāzijas cienītājiem!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es vēlējos uzzināt kaut ko jaunu par vienradžu gardumiņu - zaķiem.
1. Zaķi labi peld un skrien ar ātrumu līdz pat 50 kilometriem stundā.
2. Zaķenei mazuļi var dzimt trīs reizes gadā. Vienā reizē zaķene spēj dāvāt dzīvību no diviem līdz deviņiem garaušiem.
3. Riesta laikā starp tēviņiem notiek cīniņš jeb boksa mači. Zaķi slejas pakaļkājās un spēji sit ar priekškājām. Šajā laikā tēviņi mēdz svilpt un ar pakaļkājām bungot pa zemi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!