Eva Urbanoviča

13 gadi, Rīga

Mani sauc Eva. Man ir trīspadsmit gadi. Grāmatas lasu visu laiku, grāmatas ir mana lielākā aizraušanās.

Iesniegtās recenzijas

Spoguļpuse. Patraka pasaka

Artūrs Bērziņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata "Spoguļpuse. Patraka Pasaka" man nepatika. Manuprāt grāmata būtu vairāk piemērota mazākiem bērniem, nevis pusaudžiem. Man ļoti patika ilustrācijas. Tās bija košas, interesantas, un man patika, kā bija attēloti grāmatas tēli. Tie bija tik spilgti, ka bija grūti izdomāt kādi tēli varētu izskatīties, ja tie neizskatītos šādi. Grāmatas autors grāmatā parādīja cik viegli var spēlēties ar vārdiem, un cik dažādi tos var pārveidot. Patika, kā autors visam piegāja ar humoru. Autors ļoti labi parādīja, ka draugi vienmēr palīdzēs, un ka nekad nav jābaidās jautāt palīdzību svešiniekiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1)Skudras sencis ir lapsene un pirmā skudra tika konstatēta vidus krīta laikā - kas ir apmēram 110 - 130 miljoni gadu tālā pagātnē un tas nozīme kā skudras ir tik pat vecas cik dinozauri.
2)Skudra ir gudrākais kukainis pasaulē.
3)uz Zemes ir aptuveni 10.000.000.000.000.000 dzīvu skudru.Skudras  veido aptuveni 15-20% no kopējās Zemes dzīvnieku biomasas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata "Vārnas" man no sākuma ļoti patika. Patika, kā tika attēlota "ne perfekta" jaunieša dzīve atšķirībā no citām grāmatām, bet tomēr likās dīvaini, ka četrpadsmit gadīgs jaunietis jau smēķē un lieto alkoholiskos dzērienus. Nepatika, ka tu lasi un Sannai ir četrpadsmit gadi, bet tad pēc dažiem teikumiem viņa ir vairākus gadus vecāka, un to pat nepastāsta, ka viņa ir palikusi vecāka, bet pašam tas kaut kādā veidā jāmēģina saprast. Dažās vietās lasos īsti nesapratu, kas notiek, un lapaspuse bija vairākas reizes jāpārlasa, lai beidzot pielektu par ko ir runa. Kad Sanna nomira, un stāsts turpinājās par viņas meitu, vairs nebija interesanti lasīt, un grāmatu bija grūti pabeigt. Man ir grūti pateikt vai es ieteiktu lasīt šo grāmatu, jo sākums man patiešām patika, bet beigas nē. Vēl man nepatika, ka čigānu vecmāmiņu visu laiku sauca par "Phūri Daj Zeti", un es nesapratu kādēļ vienkārši nevarēja teikt "Zete", jo pēc vairākām reizēm lasot to "Phūri Daj" tie divi vārdi bija jau līdz kaklam. Manuprāt ar šo grāmatu autors vēlējās mums pavēstīt, ka dzīve nav perfekta, un tā nekad nebūs perfekta, ka būs grūtības, bet tas nenozīmē, ka nav iespējams atrast prieku. Prieks būs, un pat daudz, jo katrā dzīves situācijā ir atrodams tas mazais saules stariņš.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par baložiem:
1) Baložu mazuļus baro abi vecāki, jo arī tēviņiem guzā veidojas "pieniņš".
2) Baloži joprojām tiek izmantoti ASV, Francijas, Izarēlas, Šveices un Ķīnas armijas vajadzībām.
3) Baloži ir izmantoti daudzos karos, kur tie ir izglābuši neskaitāmas dzīvības.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Triloģijas "Laika čūskas pavēlniece" I grāmata "Pavediens"

Dina Zoldnere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata "Laika čūskas pavēlniece" mani ļoti aizrāva. Man patika pats grāmatas sižets. Tas bija interesants, un lasot pavisam noteikti nebija garlaicīgi. Man ļoti forši likās grāmatas tēlu neparastie vārdi, kas patiešām lika sajusties, ka lasi par senajiem laikiem. Man nepatika grāmatas ilustrācijas, jo stāstā tēli tika raksturoti, kā ļoti skaisti, bet ilustrācijās tā neizskatījās. Ilustrācijas nebija atbilstošas. Man nepatika ka dažbrīt grāmatas galveno varoni sauc par "Teju", bet tad par "Doroteju", un tādēļ bieži aizmirsās, ka tā ir viena persona. Manuprāt grāmatas autors ar šo grāmatu vēlējās mums pavēstīt, ka nav jābaidās pieļaut kļūdas, un ja mēs kādreiz tās pieļaujam, mums nav jāmēģina tās izlabot, jo mēs esam jau visu izdarījuši pareizi, pat ja tā no sākuma neliekas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par lauvām:
1) Pārošanās sezonā lauvas pārojas līdz pat simts reizēm. diena. Pārošanās sezona ilgst aptuveni nedēļu.
2) Karstā laikā lauvas guļ līdz divdesmit stundām dienā
3) Vienā ēdienreizē pieaugušais lauva var apēst līdz 30 kilogramiem gaļas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!