Katrīna Gaile

13 gadi, Rīga

Mani sauc Katrīna Gaile. Man ir 13 gadi. Man ļoti patīk lasīt grāmatas, agrāk patika arī rakstīt. Patīk arī zīmēt un gleznot, es arī eju mūzikas skolā kur spēlēju saksafonu.

Iesniegtās recenzijas

Skandars un vienradžu zaglis, 1

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kad Skandārs uzzin, ka viņam vēl ir iespēja kļūt par vienradžu jājēju viņš ir ļoti satraukts un pārsteigts, jo viņam skolā neļāva nolikt eksāmenu, lai par to kļūtu. Viņš nelegāli ar nezināmu sievieti uz vienradža aizlido uz salu, kur viņam jāatver durvis, lai uzzinātu vai viņam vispār ir vienradzis. Viņš ierodās kopā ar pārējiem bērniem, kuri spēja atvērt durvis un meklē olu, kurā ir viņa vienradzis. Kad viņa vienradzis izkāpj no olas, visi ir ļoti nobijušies no Skandara vienradža. Sākumā viņš nesaprot kapēc, bet tad uzzin, ka viņa elements varētu būt piektais aizliegtais elements. Sākumā neviens negrib viņam palīdzēt, bet visi saprot, ka labāk būtu palīdzēt. Skandāram sanāk noslēpt to, ka viņš nav ūdens elementa vadītājs un viņš var beidzot atpūsties kopā ar saviem draugiem vismaz uz kādu laiku. Viņam un viņa draugiem vēl ir daudz dažādu piedzīvojumu.
Man šī grāmata ļoti patīk un ir viena no manām mīļākajām grāmatām. Bija interesanti uzzināt kā Skandārs noslēpj savu elementu un iemācās izmanto citus. Man arī patika, ka šajā grāmatā bija daudz pārsteidzoši notikumi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vienradzis
1. Vienradzis ir izdomāts zirgam līdzīgs dzīvnieks
2. Vienradzis leģendās un pasakās parasti parādās kā šķīstības simbols
3. Vienradzim tā pat kā zirgam ir stipri zobi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par meiteni vārdā Koralīna, kura ir pārvākusies uz jaunu māju. Šajā mājā viņai ir ļoti garlaicīgi tāpēc viņa izdomā ispētīt šo māju, viņa atrod mazas durtiņas aiz kurām ir tikai ķieģeļu siena. Viņa pa nakti uzzin, ka pa tām durvīm var ieiet dīvainā pasaulē kur vis iskatās tieši tā pat kā viņas mājā, tomēr ir dažas atšķirības. Viņas vecākiem otrajā pasaulē ir pogas acīs. Sākuma viņai tur ļoti patika, jo viņas otrā māte deva viņai jaunas drēbes, garšīgus ēdienus un pavadīja ar viņu vairāk laiku nekā Koralīnas īstā māte, bet tad viņa nojauta, ka kaut kas nebija pareizi. Viņas
Neīstā māte izrādās ir kautkur noslēpusi Koralīnas vecākus un uzdod Koralīnai uzdevumus lai viņa dabūtu savus vecākus atpakaļ. Koralīna ar viņas jauno draugu kaķi pilda neīstās mātes uzdevumus bet neīstā māte nav godīga un nelaiž Koralīnu ārā no šīs pasaules atpakaļ uz īsto. Beigās Koralīna izglābj savus vecākus un ieprekšējo nolaupīto bērnu dvēseles. Koralīna jau domāja, ka ir drošībā bet uzzin ka otrās mātes rokā ir viņas pasaulē, tāpēc uztaisa tai slazdu pie akas. Beigās roka iekrita akā kopā ar durtiņu atslēgu, Koralīna uzlika smagus dēļus virsū akai un viņa beidzot varēja gulēt mierīgi neuztraucoties par neko jo zināja ka viņa ir uzvarējusi.
Man šī grāmata ir viena no mīļākajām grāmatām un man ļoti patīk tas, ka šīs grāmatas autors ir spējis izdomāt tik baisu grāmatu kura liek no uztraukuma baidīties ščirt nākamo lapu. Noteikti iesaku lasītājiem kuriem patīk satraucošas grāmatas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kaķis
1. Tūkstošiem gadu cilvēku apziņā melni kaķi saistijušies ar maģiju un burvestībām. Vēl šodien ir cilvēki, kas tic, ka melns kaķis atnes nelaimi vai veiksmi.

2. Tumsā kaķa acu zīlītes paplašinās, lai uztvertu iespējami vairāk gaismu.

3. Senajā Ēģiptē kaķus turēja lai tie iznīcinātu grauzējus labības noliktavās. Ēģiptieši viņus tik ļoti godāja, ka daži kaķi pat tika pielūgti kā dievi un iemūžināti statujās.

3. uzdevums. Grāmata - kino!