Paula Šķendere

13 gadi, Gulbene

Esmu jauka, izpalīdzīga, sportiska, gudra, divos vārdos raksturojama - forša meitene. Savādāk jau nemaz nevar teikt!

Iesniegtās recenzijas

Skandars un rēgu jātnieks, 2

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Katru reizi, kad grāmatnīcā ieraugu jaunu fantāzijas žanra grāmatu, steidzos uz bibliotēku, lai pirmā izlasītu tikko iznākušo grāmatu. Tāpēc biju īpaši priecīga, kad iznāca "Skandars un Rēgu jātnieks". Grāmatas galvenā doma ir par draudzību un to cik tā ir vērtīga. Tas spilgti parādījās grāmatā - draugi vienmēr palīdz viens otram. Pat tad, kad ir sastrīdējušies, uztraucas un palīdz viens otram. Skandars palīdz atrisināt problēmas, tai skaitā Flo problēmas.
Lasot, nereti mēģinu iztēloties to, kurš no grāmatu varoņiem man ir vistuvākais un kuram vēlētos līdzināties. Es gribētu līdzināties Flo, jo viņa ir drosmīga un spēcīga. Par spīti tam, ka viņa saskarās ar lielām problēmām, viņa vienmēr spēj citiem palīdzēt. Šo īpašību ļoti novērtēju - lai cik grūti būtu pašam, atrast laiku citiem un būt izpalīdzīgs.
Ļoti patika tas, ka grāmatā ir uzzīmēta grāmatas varoņu pasaules karte. Tas lasot grāmatu, palīdzēja sekot līdzi varoņu piedzīvojumiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Vārnas ir gudrākas par pērtiķiem.
2. Pieaugušu vārdu spārnu platums ir 84-100 cm.
3. Vārnu dējumā parasti ir 4-6 olas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Skandars un vienradžu zaglis, 1

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Mana mīļākā žanra grāmatas ir fantāzija, tāpēc šo grāmatu lasīju ar īpašu aizrautību, izlasīju pat 2 reizes. Spilgti bija aprakstītas grāmatas varoņu problēmas un raksturi. Es domāju, ka grāmatas galvenā doma ir par drosmi nepadoties un sekot saviem sapņiem, jo Skandars ļoti gribēja kļūt par jātnieku un, kad viņam tas izdevās, izrādījās, ka viņš pieder pie piektās - aizliegtās nāves stihijas.
Visu gadu viņam bija grūta izvēle vai būt labam gara vagaram vai pievienoties mammai un kļūt ļaunam. Turklāt draugu spiediens, kuri nezināja kā reaģēt uz šo situāciju. Skandaram pietika drosmes un spēka nepievienoties mammai. Labais uzvarēja ļauno.
Vienīgais, kas nedaudz pietrūka šajā grāmatā bija ilustrācijas. Tomēr tas ļāva vaļu fantāzijai, bija iespēja pilnībā pašai iztēloties grāmatas varoņus, ainas, notikumus un vienradžus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Zirgam ir, apmēram, 205 kauli.
2. Zirgi redz 360 grādu leņķi.
3. Ganībās visi zirgi nekad neguļ vienlaicīgi. Vienmēr kāds sargā pārējos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Spoguļpuse. Patraka pasaka

Artūrs Bērziņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā tiek apskatīta mūsdienās aktuāla tēma - vides piesārņojums, par dabas piesārņojumu, vidi mums apkārt un klimatu maiņu. Diemžēl šī ir problēma ietekmē ne tikai mūs tagadnē, bet arī to, kuri dzīvos nākotnē - manus bērnus, kuri kādreiz man būs.
Man ļoti patīk, ka šādu nopietnu tēmu autors ir apskatījis grāmatā, jo īpaši pasakas formā. Man ļoti patika brīnumainās un skaistās ilustrācijas, kas palīdzēja izjust stāstu. Bet, manuprāt, grāmatā apskatītā tēma, nav līdz galam veiksmīgi aprakstīta. Manuprāt, aprakstītais sižets ne līdz galam ļāva izjust problēmas nopietnību - tēli bija skaisti ilustrēti, taču tie varēja būt kaut kas cits pēc būtības. ja es būtu rakstniece, tad par galvenajiem varoņiem izvēlētos - dzīvniekus. Jo pretstatā mums, kas kaut ko var mainīt sev apkārt, dzīvniekiem ir jāpielāgojas un jāmēģina izdzīvot vidē, kuru mēs cilvēki iznīcinām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Zivis bija pirmie dzīvnieki, kuriem bija attīstīts mugurkauls.
2. Daudzas sugas ikrus perē savā mutē.
3. Zivis pārvietojas radot viļņu kustību, kas pārvieto to ķermeni.

3. uzdevums. Grāmata - kino!