Līva Voroņenko

12 gadi, Rīga

Man patīk jāt ar zirgiem. Mans mīļākais ēdiens ir makaroni pa flotski un dzēriens spraits. Man bija dzimšanas diena 20.jūnijā. Es filmēju tiktokus.

Iesniegtās recenzijas

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Pēc tam, kad biju izlasījusi biezās grāmatas, mamma man iedeva šo grāmatu jo pateica, ka šī būs bilžu grāmata. Man ļoti patīk animē un dažādi komiksi un tāpēc šajā grāmatā bija ļoti daudz attēlu un daudz mazāk teksta. Es domāju, ka zīmējumi ir forši. Tāpēc, ka tie daudz vairāk parāda to, kas grāmatā notiek.
Koralīna ir ļoti drosmīga, ļoti gudra un izpalīdzīga. Būt drosmīgam un labam ir grūti. Skolā tas īsti nav nepieciešams, bet pēc stundām es aizstāvu savas draudzenes. Man ir bail pazaudēt bailes un grāmata par Koralīnu ir stāsts par to, ka nevajag vienmēr baidīties. Visi var lasīt šo stāstu. Bet es īpaši iesaku tiem, kuriem nepatīk lasīt garas un garlaicīgas grāmatas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par žurkām.Žurkas parādījās uz zemes par 48 miljoniem gadu ātrāk,nekā cilvēki uz planētas.Vidēji uz katru iedzīvotāju pienākās pa divām žurkām.Ja peli palielināt,līdz cilvēka augumam un iztaisnot skeletu,tad liksies,ka peļu locītavas un cilvēka ir vienādas,bet kauliem ir vienāds detaļu skaits.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Saules sargātāja

Maja Lunde

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika cik sīki bija aprakstīti notikumi. Man nepatika ilustrācijas, jo cilvēki neizskatījās kā cilvēki. Es domāju, ka rakstnieks ar šo grāmatu (Maja Lunde) vēlējās pateikt, ka draugi vienmēr būs klāt, lai palīdzētu. Neskatoties kā cilvēks izskatās vai ko cilvēks ir izdarījis, ir jādod viņam iespēja paskaidroties. Un izlabot sataisītās kļūdas. Man ļoti iepatikās autora doma. Es vēlētos lai Maja Lunde uztaisa otro daļu grāmatai Saules sargātāja kā turpinājumu.
Šī ir vislielākā grāmata ko es esmu lasījusi. No sākuma es tiešām šo grāmatu negribēju lasīt bet uz beigām jau palika interesanti. Man patika, kad Lilija ar Viesuli izlaida sauli, jo es iedomājos, ka tas bija noteikti ļoti smuki. Es iedošu šo grāmatu lasīt vecmāmiņai, jo viņa man palūdza pēc tam, kad es viņai stāstīju par to.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija sunītis vārdā Zibens.
Suņi saprot līdz 250 vārdiem.
Suņi prot skaitīt līdz 5.
Suņi māk atrisināt vienkāršus matemātiskus uzdevumus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!