Anita Stieciņa

14 gadi, Cēsis

Esmu jautra dzīves priecīga meitene. Esmu mērķtiecīga, patīk palīdzēt cilvēkiem. Man patīk rokdarbi.

Iesniegtās recenzijas

Cilvēka bērns

Jānis Klīdzējs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata, man šķiet, ir jāizlasa katram latvietim.
Grāmata ir sirsnīgs latgaļu ģimenes stāsts, kura centrā ir mazais puisītis Bonifācijs Paulāns, ģimenē saukts par Boņuku. Puika ir iemīlējies kaimiņu jaunietē Brigitā jeb Bigī. Grāmatā ir mītiskie katoļu baznīcas tēli, Sv. Juris, eņģeļi, lūgšanu spēks un Jaunava Marija kā sievietes ideāls. Puika cīnās par taisnīgumu, aizstāvot kaimiņu meitenīti Paulīni, kuras ģimenei draud ūtrupe un izlikšana no mājas. Bigī kāzas kļūst par Boņuka smagāko pārbaudījumu, ko viņš iztur, rādot patiesu vīrišķības paraugu, lūdzot Dievu par savu “ienaidnieku”.
Grāmatā ir stāsts arī par dzīvnieku mīlestību, sunīti Žiku.
Autors ataino savu bērnību kāda tā bija brīvajā Latvijā, kad viņš pats ir Amerikā trimdā.
“Cilvēka bērna” pirmizrādē J. Streičs esot teicis: “Es vēlējos radīt to Latviju, kuru mums atņēma 1940. gads”.
Lasot grāmatu sapratu cik brīnišķīga ir mana zeme Latvija, cik te ir skaists kulturvēsturiskais mantojums. Lepojos ar to. Patiess prieks un laime, ka dzīvoju Brīvā Latvijā. Grāmata man arī lika būt labākai, gaišākai un saprotošākai.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Suns. par godu sunītim Žikam.
1. Suņi saprot līdz 250 vārdiem un žestiem, prot skaitīt līdz pieci un spēj atrisināt vienkāršus matemātiskus uzdevumus.
2. Mitrs deguns sunim nepieciešams, lai noteiktu virzienu, no kura nāk smaržu.
3.Suņi dzird ultraskaņu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šai grāmatai vairākas daļas. Grāmata ir ļoti aizraujoša un ļoti laikmetīga. Grāmata ir par kodiem, robotiem, mehānismiem. Katrā lapā ir jauns notikums. Uz beigām grāmata ļoti ļoti interesanta, atklājās visi noslēpumi. Grāmata ir domāta gan puišiem gan meitenēm. Grāmata ir tāda, no kuras nevar atrauties, gribas zināt kas būs tālāk.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Bizbizmārīte - Pasaulē sastopamas apmēram 6000 bizbizmārīšu sugas. Bizbizmārītes glābj rozes no laputīm, utis apēdot. Mārīte elpo pa atverēm ķermeņa sānos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!