Voldemārs Ļvovs

12 gadi, Rīga

Man ļoti patīk programmēšana. Man patīk veidot spēles, bet brīvajā laikā patīk sportot un lasīt. Nodarbojos ar taekvondo. No grāmatām vislabāk patīk komiksi un fantāzijas grāmatas. Nepatīk agri celties un pildīt mājasdarbus.

Iesniegtās recenzijas

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā "Latviešu rakstnieku kaķu stāsti" par kaķiem ir apkopoti 11 stāsti, kuriem ir 11 dažādi latviešu autori. Latviešu rakstnieku kaķu stāstu kaķi dzīvoja dažādās vietās. Lielākā daļa mājās, daži patversmē, bet daži dzīvoja uz ielas.
Stāstus bija dažreiz grūti lasīt, jo katram stāstam bija savs stils. Grūti lasīt bija arī tādēļ, ka katra stāsta sākumā nevarēja saprast vai autors ir rakstījis no cilvēka vai kaķa perspektīvas. Lasot varēja novērot, ka stāsti ir saistīti kaut mazākajā veidā, piemēram, divos stāstos pēc kārtas cilvēks ar vārdu Rinalds. Manuprāt, visinteresantākais stāsts ir “Polo un Blusa”, jo šajā stāstā īsti nebija piedzīvojumu. Tajā kaķis Polo tikai izbauda savu dzīvi un neko nedara.
Šī grāmata ir ļoti interesanta un domāju, ka visiem tā varētu patikt, it īpaši tiem, kuriem patīk kaķi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Blusas.
Blusas spēj izdzīvot pat 100 dienas bez ēšanas vai asiņu sūkšanas.
Milzu blusas nomocīja dinozaurus jau pirms 165 miljoniem gadu.
Blusas var noteikt izmaiņas gaismā un tumsā, bet tās nespēj redzēt vizuālus attēlus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Komiksu grāmata “Koralīna”, kuru uzrakstījis Nils Geimens ir tapusi 2002. gadā. Grāmata sākas ar stāstu par meiteni Koralīnu, kura mēģina atrast, ko darīt, bet dažus brīžus vēlāk mēģina izbēgt no ļaunas mātes. Komiksa sižets notiek kādā mājā, uz kuru nesen pārcelās Koralīna.
Šajā grāmatā ir daudz notikumu, kuri nebūtu bijuši, ja Koralīna nebūtu atradusi aizmūrētas durvis. Naktī šīs durvis atvērās un viņa tajās iegāja. Aiz šīm durvīm ir tā pati māja un tie paši vecāki, bet šie vecāki apsola izdarīt pilnīgi jebko, ko viņiem prasa. Kādu laiku meitene izbauda to, bet tad citi vecāki saka, ka viņai acīs ir jāiešuj pogas, lai tā varētu turpināt. Viņa atsakās no šī piedāvājuma un iet gulēt, šoreiz mājā, kas bija aiz durvīm. No rīta Koralīna vēlas doties atpakaļ uz īsto māju un pie īstajiem vecākiem, bet durvis ir aizslēgtas. Tā šī meitene mēģina tikt mājās. Manuprāt, vislielākais pavērsiens bija, kad Koralīna uzzināja, ka kaķi spēj runāt šajā citā pasaulē aiz durvīm.
Lasot šo komiksu grāmatu bija vairākas reizes, kad bija ļoti jāuztraucas par to, vai viņa varēs vai nevarēs aizbēgt no viņas citiem vecākiem, kuri īstenībā bija ļauni. Manuprāt, autors gribēja pavēstīt, ka ir jāizbauda to, kas jau ir. Es viņam piekrītu. Būtu jāizvairās no nepatikšanām, ja sāk garlaikoties. Jāmēģina atrast vai izdomāt nodarbi, kura patiks visiem. Piemēram, Koralīna no garlaicības atklāja durvis, kas bija bīstamas. Ja viņa būtu izdomājusi citu nodarbi, tad nebūtu bijuši šādi notikumi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kaķis.
Kaķa murrāšana dziedē viņu kaulus.
Kaķa murrāšanas frekvence ir no 25 līdz 150 herciem, kas ir diapazonā, kas, kā pierādīts, veicina kaulu augšanu un dzīšanu.
Kaķi nejūt saldas lietas.
Lai gan cilvēkiem un daudziem citiem dzīvniekiem ir garšas receptors, kas ir īpaši paredzēts saldu garšu noteikšanai, kaķiem šādu receptoru nav.
Āda uz kaķa deguna ir unikāla katram kaķim.
Katra kaķa degunam ir savs izciļņu raksts. Un tāpat kā cilvēka pirkstu nospiedumi, nav divu vienādu kaķu ar vienādiem deguniem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Fantāzijas grāmata “Viljams Ventons un Lurīdija Zaglis”, kuru uzrakstījis Bobijs Pīrss ir pavērsienu piepildīts romāns. Stāsta galvenais varonis vienmēr ir dzīvojis Londonā, bet kādu dienu viņa vecāki izlemj bez nekāda iemesla pārcelties uz Norvēģiju.
Viljams Ventons ir parasts zēns, bet, kad viņš ierodas uz kodu laušanas pasākumu, viņš uzzina, ka viņam ir ļoti liels talants kodu uzlaušanā. Tad kāds iebruka viņa mājā. Tā Viljamu aizsūta uz slepenu institūtu, kur viņš atrod draudzeni un uzlabo savas kodu laušanas spējas. Vēlāk Viljams uzzina, ka viņam ir vectēvs un, ka šis talants nāk no vectēva, tāpēc Ventons dodas viņu meklēt. Šo piedzīvojumu mēģina apstādināt ļaunais Ābrahams, kas vēlējās arī izsūkt visas spējas, kas bija Viljamam, un paturēt tās sev.
Lasot šo grāmatu varēja just, ka autors vēlas lasītāju ieintriģēt un likt turpināt lasīt. Autoram tas izdevās. Vēl man šķiet, ka autors vēlējās parādīt, ka arī bērns var būt tik gudrs, ka uzlauž pasaules sarežģītākos kodus. Varētu būt, ka grāmatas galvenā doma ir tāda, ka visu vieglāk paveikt divatā vai komandā. Draudzībā ir spēks!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vabole.
Vaboles sazinās ar skaņu.
Tā kā vaboles ļoti labi neredz, viņām savā starpā jāsarunājas par apkārtni ar skaņām un vibrācijām.
Vaboles var gan kaitēt, gan palīdzēt videi.
Dažas vaboļu sugas iznīcina ražu, bet dažas sugas palīdz atbrīvoties no atkritumiem, ēd nokaltušus kokus vai palīdz apputeksnēt ziedus.
Vaboles ir pastāvējušas jau apmēram 270 miljonus gadu.
Pirmie vabolei līdzīgie dzīvnieki dzīvoja aptuveni pirms 270 miljoniem gadu, bet vaboles, kuras izskatās pēc mūsdienu vabolēm, dzīvoja apmēram pirms 230 miljoniem gadu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Komiksu grāmata “Starp pelēkiem toņiem”, kuru sarakstījusi Rūta Šepetis, ir grafiskais romāns. Šis romāns ir par ģimeni, kura dzīvo Lietuvā, bet krievi viņus izsūtīja uz Sibīriju.
Kad šo ģimeni un citas ģimenes izsūta uz Sibīriju, neviens nesaprot, kas notiek, tā viņi tur paliek pāris gadus. Ļoti smagos apstākļos un saskaroties ar neiedomajamām grūtībām. Tēvs atrodas apcietinājumā pavisam prom no ģimenes. Tur arī gāja bojā. Vēlāk Līnas ģimeni aizsūta vēl tālāk uz ziemeļiem, kur ir vēl briesmīgāki laikapstākļi un vēl aukstāks laiks. Arī tur saskarās ar dažādām grūtībām un, diemžēl, Līna un Jons paliek bāreņos. Kopumā izsūtījumā viņi bija 12 gadus. Līna izsūtījumā satika savu mīlestību, ar kuru vēlāk apprecējās. Lasot šo grāmatu varēja just, ka autore ir rakstījusi tā, lai liktos, ka visas cerības ir jau sen zudušas, bet grāmatas beigas noslēdz ar cerību, ka kāds arī var izdzīvot.
Manuprāt, šī grāmata ir lieliska, lai saprastu cilvēku attiecības visdažādākajās situācijās. Es apbrīnoju, ka Rūta Šepetis ir spējusi tik labi attēlot izsūtīšanu no meitenes skatupunkta. Autore vēlējās parādīt, cik tas bija šausmīgs laiks un notikums. Manuprāt, viņai tas izdevās izcili. Man šķiet, ka grāmatā ir parādīts, ka cilvēkiem ne vienmēr var uzticēties, bet tajā pašā laikā nevar arī noslēgties pilnībā, jo viņu ģimenei negaidīti palīdzēja viens no apsargiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vārna

Vārnas var atcerēties atsevišķu cilvēku sejas.
Tās var turēt ļaunu prātu par kādu, ja viņš ir izdarījis kaut ko sliktu kādai vārnai, jo tām ir ļoti laba atmiņa.

Vārnas ir visēdājas.
Tās nav izvēlīgas. Viņu uzturs ietver augļus, peles un vardes.

Vārnas ir ļoti gudras.
Dažas vārnas Japānā nomet riekstus uz ceļa, lai automašīnas tos salauztu, braucot tiem pāri, un pēc tam ātri uzskrien atpakaļ uz ceļa, lai savāktu salauztos riekstus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!